Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#miljöpartiet

 

”Jag känner mig som riksdagens grovarbetare”

Peter Eriksson, språkrör för miljöpartiet, när han satt och öppnade röstkuvert och lämnade över valsedlar till Mona Sahlin under talmansvalet.

Miljöpartiet för och emot fildelning

 

Isabella Lövin röstade för Gallo-rapporten, Carl Schlyter emot

Idag röstades den kontroversiella Gallo-rapporten igenom av EU-parlamentet. Den kräver hårdare tag mot fildelning av upphovsrättsskyddat material på nätet. En av miljöpartiets ledamöter röstade för rapporten, trots att partiet är emot en kriminalisering.

Isabella Lövin, en av miljöpartiets två representanter i EU-parlamentet, röstade för Gallo-rapporten. Carl Schlyter, partiets andre EU-parlamentariker, röstade emot och stödde en alternativ resolution som lagts fram av parlamentets gröna grupp. Denna resolution stöddes även av svenska socialdemokrater och vänsterpartister samt piratpartiets EU-parlamentariker Christian Engström.

”Tyvärr lyckades vi inte få majoritet”, säger Carl Schlyter i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Gallo-rapporten innehåller många saker vi är kritiska emot. Framförallt gäller det kriminalisering av fildelning. Resolutionen jämställer varumärkesförfalskning med fildelning och det kan man inte göra”.

Schlyter menar att det är uppenbart att lobbyister har haft ett stort inflytande.

Medicin och musik samma sak

Den alternativa resolutionen, som röstades ned, fokuserar på varumärkesförfalskning och omfattar inte upphovsrättsintrång på internet.
Enligt Gallo-rapporten är det samma sak att producera förfalskad medicin som att dela upphovsrättsskyddad musik på nätet. Precis som flera rapporter signerade nöjesindustrin, sammanblandar Gallo termerna förfalskning och piratverksamhet, något som är minst sagt missvisande, skriver sajten Torrentfreak.

Viktigt försvara konstnärer

”Som journalist sedan 25 år och författare så röstade jag idag för Gallo-rapporten. Den handlar om skydd för immateriella rättigheter – det vill säga att författare, filmmakare, kompositörer och andra upphovsrättshavare ska kunna få ersättning för sitt arbete”, säger Isabella Lövin på Miljöpartiets sajt. Hon fortsätter:

”Det är viktigt att försvara konstnärers rätt att förtjäna sitt levebröd och därför röstade jag för rapporten”.

Gallo-rapporten antogs med 328 röster för och 245 emot. 81 avstod från att rösta. Rapporten har fått sitt namn efter sin upphovskvinna, den franska parlamentarikern Marielle Gallo. Den är inte lagstiftande, men kommer att fungera som rådgivande för EU:s medlemsländer. Regeringar och lobbyister kan använda den som en ursäkt för hårdare tag mot piratverksamhet.

Det här är ett parti för dig som tänker framåt. Redan innan du hunnit använda alla funktioner i 2.0 kommer version 3.0, med flera nya killerapps. Rätt val för alla som gärna sippar en cappuccino på Skåningen medan de snappar upp senaste nytt från Gizmodo på Ipaden.

Fler valaffischer hittar du här!

Vem kan motstå dessa ledsna valpögon? Ingen så klart. Moderaterna lär ta hem rösterna från alla som suktar efter att ha en hundvalp att gosa med där hemma i soffan. Kattälskare göre sig icke besvär.

Fler valaffischer hittar du här!

 
Film.nu