Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#wikileaks

Idag överlämnade sig Julian Assange till brittisk polis, och anhölls senare av en åklagare. Han har varit internationellt efterlyst under cirka en vecka på grund av påstådda våldtäkter under ett besök i Sverige tidigare i år.

Glenn Beck, en av alla högermegafoner på nyhetskanalen Fox News, har svårt att tro på de svenska sexanklagelserna mot Wikileaks grundare. Med hjälp av sin svarta tavla och komiska talang (?) försöker han reda ut hur det hela gick till. Hans story är baserad på ett svenskt blogginlägg från augusti i år.

Tyvärr kan vi inte visa klippet här, så du får bege till Gawker TV för att se hur Julian Assange Sverigebesök i somras förlöpte, enligt Beck.

Mer om Wikileaks och gripandet av Assange

Sveriges regering och USA samarbetade mot fildelning: SVT Nyheter

Utlämning till USA utdragen process: DN.se

Assange gripen i Storbritannien: SvD.se

Hackerstriden för att stötta Assange: Expressen.se

Assange nekas frigivning mot borgen: DN.se

Wanted: Julian Assange

 

”Han borde mördas”

Skärmdump från Interpol.int

Wikileaks grundare Julian Assange är numer efterlyst internationellt. Det är dock inte för några av sajtens avslöjanden som han ställs till svars – det är de påstådda våldtäkterna i Sverige som spökar.

Wikileaks har ännu inte avslöjat några hemligheter om den svenska regeringen. Dock svarade Julian Assange på en fråga under en chatt med Dagens Nyheter i höstas att det skulle komma avslöjanden om ”svenska politiker”.

Det är inte bara Sverige som vill sätta klorna i Assange. Sarah Palin, som aspirerar (?) på presidentposten i USA, tycker att Assange borde jagas som om han vore Bin Laden. Han är ”en anti-amerikan med blod på sina händer” och ”cyber-verktyg” bör användas för att ”permanent avväpna Wikileaks”, fortsatte hon.

”Borde mördas”

Tom Flanagan, rådgivare och strateg till den kanadensiske premiärministern, sa i ett nyhetsprogram i går kväll att Julian Assange ”borde mördas”. Han sa också att Obama borde sätta ett pris på hans huvud, och kanske ”använda en drönare” mot Wikileaksgrundaren.

Läs mer: Interpols efterlysning, DN, Aftonbladet, SVT

Julian Assange. Foto: Espen Moe/flickr

CIA kan varken bekräfta eller dementera att det finns eller har funnits planer att mörda Wikileaks grundare, Julian Assange. Detta avslöjas i ett brevsvar man skickat till en person som begärt ut dokument om dessa påstådda planer.

Wikileaks kommenterade brevet i en Tweet:

”CIA refuses to confirm or deny plot to assassinate WikiLeaks editor; open government-Obama style”

Julian Assange känner just nu press från amerikanska myndigheter och överväger att söka asyl i Schweiz. Han har ännu inte fattat något beslut, men säger att han kan tänka sig alplandet, då Schweiz har en historia av starkt oberoende.

Här nedan kan du läsa CIA:s svar i sin helhet.

Andra medier om Assange Schweiz-planer: DN, SvD, Expressen

Assange lämnar CNN-intervju

 

”Det är totalt motbjudande, Atika”

 

CNN mötte Wikileaks grundare Julian Assange för en intervju om de hemliga dokument från Irak-kriget som publicerades på deras sajt idag.

När CNN:s reporter Atika Shubert började ställa frågor om Assanges privatliv, och våldtäktanklagelserna i samband med hans Sverigebesök, blev han irriterad och lämnade intervjun.

”Det är totalt motbjudande, Atika […] Jag kommer att lämna den här intervjun om du tänker förorena vårt avslöjande om morden på 112 000 människor med attacker mot mig personligen”, sade Julian Assange till Shubert innan han gick.

Wikileaks dokument om Irak hittar du här.

Se klippet när Julian Assange lämnar intervjun nedan. Skrolla ner för att se intervjun om dokumenten Wikileaks har publicerat idag.

Andra medier om Wikileaks och Julian Assange: SVT, SR, DN, Aftonbladet, Expressen

 
Film.nu