Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#folkpartiet

Tobias Krantz besökte Brinellgymnasiet i Nässjö. Montage (foto, Krantz: Mikael Lundgren).

En folkpartistisk skolchef i småländska Nässjö gynnade sitt eget parti på skoltid – och tvingade dessutom eleverna att närvara.

Jan Andersson, skolchef för Brinellgymnasiet i Nässjö, tycker att det här med demokrati och politik är ganska enkelt. Låter man en politiker komma till tals i debatten räcker det väl – varför besvära fler än det behövs. Om politikern i fråga tillhör samma parti som man själv är medlem i har väl ingen större betydelse?

Sveriges Radio i Jönköping rapporterar att skolan fick besök av högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (folkpartiet) i förra veckan. Ingen annan politiker var inbjuden för att debattera med honom. För eleverna var det dessutom obligatorisk närvaro.

Några av eleverna fattade misstankar och tog reda på att skolchef Andersson själv kandiderar till kommunfullmäktige för folkpartiet.

 

”Dom här männen och kvinnorna kämpar som små djur”

Lotta Edholm, Folkpartiets skolborgarråd i Stockholms stad, apropå Uppdrags Gransknings reportage om de lettiska arbetare som städar Stockholmarnas bostäder. [Via SVT Play]

Här är partiet för dig som vill att saker ska hända på en gång! Konsekvenserna får andra ta hand (dina barnbarn). Billig ström till alla! Vi behöver inte ens sol, vind och vatten – sånt kan ju ta slut när som helst (man vet aldrig).

Folkpartiet är det enda parti som går ut och slår på trumman för kärnkraften i årets valrörelse, så denna affisch är passande. Och det är ju så det är. Det hände där, i Tjernobyl. Inte här. Samma sak kan ju inte hända igen här, för det har ju redan hänt där. Då.

En genial man sa en gång:

”Sen är det också det att om det som hände i Harrisburg verkligen hände, mot förmodan, så är ju sannolikheten för att det ska hända en gång till, den är ju så oerhört löjligt jätteliten så att på sätt och vis kan man säga att det var nästan bra att det som hände i Harrisburg hände, om det nu gjorde det. För jag menar då kan man ju nästan säkert säja att det inte kommer hända igen.” (Tage Danielsson, 1979).

Harrisburg hände inte igen, i Tjernobyl. Tjernobyl hände, där.

Läs hela Tage Danielssons monolog om Harrisburg här, eller se den på Youtube här.

Fler valaffischer hittar du här!

 

Det är inte bara mellan blocken meningsskiljaktigheterna haglar tätt. Beatrice Ask, moderat justitieminister, anklagar Folkpartiet för att jaga Sverigedemokraternas röster.

Dagen efter Folkpartiets bloggskandal kommer nu en skarp reaktion från en allianskollega. En tjänsteman hos integrationsminister Nyamko Sabuni skrev i sin personliga blogg:

”Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda”.

I en intervju med Expressen påpekar justitieminister Ask att tjänstemannens blogginlägg kan vara olagligt, då det kan falla inom ramen för vad som anses vara hets mot folkgrupp. Hon tror också att Folkpartiet kan vara ute efter sverigedemokratiska röster, då partiet ofta gör olika utspel kring invandring i valtider.

”Ja, det måste ju rimligen vara deras syfte”, svarar hon på Expressen-reporterns fråga om hon tror att Folkpartiet är ute efter att stjäla röster från Sverigedemokraterna.

I detta kan den gode Ask ha rätt, vi minns ju Folkpartiets förslag om språktest och burkaförbud i skolor.

 
Film.nu