Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#kristdemokraterna

Vad ska man välja? Montage (foto: Kristdemokraterna)

Verklighetens folk har problem. Deras parti skulle ha åkt ur riksdagen om det inte varit för blå stödröster. Kanske det är dags för kristdemokraterna att byta namn, och profilera om sig.

Minst 30 procent av kristdemokraternas röster i valet var stödröster från väljare som egentligen hade tänkt att rösta på något annat blått parti. Så räddades partiet kvar i riksdagen. Den senaste opinionsundersökningen visar att partiet ligger farligt nära fyraprocentsspärren igen. Nu kan KD vara lugna en tid åtminstone. Kanske klarar man sig fyra år till nästa val, men skulle det bli nyval kan de riskera åka ur politikens finrum.

Problemen hopar sig bland kristdemokraterna och för att komma vidare och kunna locka nya väljare funderar strategerna på att byta namn på riksdagens verkligaste parti. Vi tänkte hjälpa dem på traven med några säljande förslag.

Det trygga partiet – partiet som vänder sig till de som söker trygghet i vardagen. Inga överraskningar (fler pappamånader) och otrevligheter (homoadoptioner) här inte.

De gamla Moderaterna – partiet vill ta vara på de konservativa som anser att ”De nya moderaterna” blivit alltför liberala.

Verklighetens parti – det enda parti som verkligen förstått vad verkligheten är, i verkligheten.

De nya miljöaktivisterna – paritet går ut hårt, man vill ha en miljö utan syndare, och ta röster från miljöpartiet innan moderaterna blir ”det nya miljöpartiet”.

Kristdemokraterna Piraterna – partiet söker nya väljare bland ungdomar som vill fildela med kristen värdegrund.

De nya sverigedemokraterna – partiet vill visa att också de månar om ”alla” människors lika värde.

Pensionärens vän – partiet vill visa att de verkligen bryr sig om de äldre väljarna (partiets valmanskår är den äldsta bland riksdagspartierna). Börjar man pensionera alla vid 60 års ålder så borde fyraprocentsspärren vara tryggad till nästa val.

De nya socialdemokraterna – eftersom partiet redan har kontrollen över socialdepartementet är det lika bra att ta steget fullt ut.

Konrad M Meles medverkar som fristående krönikör på Svågerpolitik.

 

”Skrev en ‘tweet’ för ett par dagar sen som gick så här ’Aldrig i livet sätter sig Maud O i regering med en kommunist. Men att sitta i regering med ett homohatar-parti har hon inga problem med.’”

Jonas Gardell, som skriver ett öppet brev till Maud Olofsson i sin blogg ”Trafikplats Glädjen”. Läs hela brevet, komplett med klassiska uttalanden från Kristdemokratiska politiker.

Illustration: Em.

Den borgerliga alliansen gillar avdrag. Rut och rot är populära och älskas av de som har råd att använda dem. Om kristdemokraten Sofie Jakobsson på Öland får bestämma kanske ytterligare ett avdrag kan bli aktuellt.

Sofie Jakobsson från öländska Borgholm, som ställer upp för kristdemokraterna i valet, vill införa kommunala eller statligt kontrollerade bordeller, rapporterade SVT:s Smålandsnytt häromveckan. På sajten Valpejl.se har hon listat frågan som den näst viktigaste att driva. Hennes tredje viktigaste fråga är att ungdomar som har fyllt 18 år ska få handla på Systembolaget.

Svågerpolitik vill nu hjälpa Sofie Jakobsson med ytterligare ett förslag, som med största sannolikhet skulle gå hem i såväl stuga som djursholmsvilla.

BUK – Bordell Utan Kostnad – innebär att man via skattsedeln får återbäring med hälften av kostnaden för sina bordellbesök. På så sätt blir vartannat samlag, avsugning eller annan sexuell tillfredsställelse kostnadsfri.

Den här gången får förstås Alliansen inte glömma bort de som är sjuka och utbrända, även de behöver ju lätta på trycket ibland. Därför kopplas BUK dessutom till försäkringskassan och högkostnadskortet. Därmed kommer bordell- och läkarbesöken aldrig att kosta mer än 900 kronor per år och person.

Foto: Heather Buckley/flickr. Montage: Em.

Partiet för dig som tycker att människorna är det viktigaste i världen. Kanske inte riktigt alla människor, men nästan alla. Nästan.

Fler valaffischer hittar du här!

Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge tillsammans med EU-parlamentarikern Christian Engström (bilden är beskuren). Foto: Tobias Björkgren/flickr

Tidigare i somras uppmärksammades att Piratparties Christian Engström var den mest populära av alla EU-parlamentariker. Tittar man närmare på listan finns där fler svenskar – inte bara på hedrande placeringar...

På fjärde plats på topplistan hamnar Miljöpartiets Carl Schlyter, dock med betydligt färre röster än PP:s Engström. Betydligt längre ned på listan hittar man Vänsterpartiets Eva-Britt Svensson (plats 20), Miljöpartiets Isabella Lövin (21) och Centerpartiets Lena Ek (37).

På jumbolistan, där parlamentets mest impopulära ledamöter återfinns, hittar vi Kristdemokraternas Alf Svensson på tredje plats och Moderaternas Anna Maria Corazza Bildt på femte plats. Gunnar Hökmark och Anna Ibrisagic, även de moderater, tar 7:e respektive 11:e platsen. Folkpartiets Cecilia Wikström och Marit Paulsen befinner sig på nummer 12 och 15, medan Socialdemokraternas Marita Ulvskog ligger på plats 16.

Piraten ohotad

”Piraten” Christian Engström är fortfarande ohotad som EU-parlementets mest populäre parlamentariker. Han själv var dock försiktig i sin tolkning av resultatet när sajten Freakbits pratade med honom tidigare i sommar.

”Det betyder nödvändigtvis inte att jag är den mest omtyckta. Det bara visar att mina supportrar är mer bekanta med internet och politiska tjänster som itsyourparliament.eu”.

Utöver topplistan rapporterar It’s Your Parliament.eu löpande hur EU-parlamentets ledamöter har röstat i olika frågor. Det går också att hitta fakta om alla parlamentariker.

 
Film.nu