Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#maud olofsson

 

”Skrev en ‘tweet’ för ett par dagar sen som gick så här ’Aldrig i livet sätter sig Maud O i regering med en kommunist. Men att sitta i regering med ett homohatar-parti har hon inga problem med.’”

Jonas Gardell, som skriver ett öppet brev till Maud Olofsson i sin blogg ”Trafikplats Glädjen”. Läs hela brevet, komplett med klassiska uttalanden från Kristdemokratiska politiker.

 

En partiledarmask är den självklara accessoaren till valvakan. Skräm vännerna med en mask av motståndarna, eller stärk självkänslan med en mask av din egen favoritledare.

Klicka på bilderna nedan för att ladda ner respektive mask som pdf. Instruktioner hittar du nedan.

Bilder från Riksdagen och Moderaterna.
Så fixar du partiledarmasken!

När de rödgröna har en fråga om något som är oklart från alliansen använder gärna Expressen, Aftonbladet och DN krigsrubriker. Favoritorden är att de rödgröna är ”aggressiva”, de går till ”attack” eller ”anklagar” alliansen. Aldrig används samma uttryck när det är alliansen som kör över de rödgröna.

Reinfeldt känner sig smädad för att han förekommit upp och ned på affischer som LO är ansvariga för. Han använder också orden saknar konsekvens när han pratar om socialdemokraternas politik. När Fredrik pratar om Lars Ohly säger han att denne är emot allt. Lars kontrar med att Reinfeldt är hånfull när denne uttrycker sig så om honom.

Trams är ett nygammalt ord i politiska sammanhang. Det var dåvarande handelsministern Carl Lidbom (socialdemokrat) som använde sig av ordet när han utfrågades av konstitutionsutskottet. Den som använder ordet trams mest nu är Jan Björklund.

Du ljuger har Lars Ohly sagt någon gång till kd:s partiledare. Kanske är det för att Ohly är son till en präst. Hägglund med rötter i pingstkyrkan skulle kanske förstå det bättre om Ohly hänvisade till det åttonde budet ”Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa”.

Pest eller kolera

Göran Hägglund och Jimmy Åkesson är förhållandevis lika utseendemässigt.  Språkbruket är dessutom lika ibland. De båda är vältaliga. Hägglund anser att det är som att välja mellan pest och kolera om han skulle välja sida mellan Lars Ohly eller Jimmy Åkesson.

På samma sätt uttrycker sig Jimmy Åkesson när det gäller att välja mellan alliansen och de rödgröna, pest eller kolera.

Mona Sahlin brukar utbrista till alliansen att ”det här är fräckt”. När Reinfeldt reagerar med tystnad, inte svarar på frågor eller blir irriterad brukar Mona säga ”det här var tydligen ett känsligt ämne”. Kontringen från Fredrik brukar vara ”nej, inte alls”. Och han svarar naturligtvis inte på hennes fråga .

Om någon har en annan uppfattning än Maud Olofsson replikerar Maud alltid ”det är så här…”

Intressant är även att partiernas företrädare i sin argumentation, när de är ute och agiterar för sitt eget parti, glömmer bort vad de själva vill. Däremot är de mycket säkra på vad motståndaren har sagt och vill. Då är till exempel Lars Ohly alltid kommunist, Mona Sahlin kommer att bedriva en oansvarig tobleronepolitik, Maud Olofsson har svikit sitt kärnkraftsmotstånd och Fredrik Reinfeldt har sänkt skatten för de rika.

Konrad M Meles medverkar som fristående krönikör på Svågerpolitik.

I en intervju med Sydsvenska Dagbladet spelar Fredrik Reinfeldt stöddig storebror till sin näringsminister, Maud Olofsson.

Sydsvenskans reporter hänvisar till tidningens intervju med Maud Olofsson, där hon påstår att Centerpartiet har lika stort inflytande som Moderaterna i regeringens politik. På det replikerar statsministern:

”Halva regeringen består av moderater. Andra halvan består av de övriga tre partierna. Det tycker jag indikerar att Moderaterna har ett större inflytande. Och så ska det vara.”

Göran Perssons ande skrockar gott i bakgrunden.

 
Film.nu