Bombdådet i Stockholm i internationell press (här Fox news)

Bombdådet i utländsk press

#val

Valextra: Knasiga klipp

 

Idag går USA till val

 

Kampanjerna inför det amerikanska mellanårsvalet har blivit allt mer av en freakshow. De mest galna kandidaterna finns på den republikanska sidan av politiken. Svågerpolitik bjuder dig på ett både underhållande och skrämmande paket lagom till nattens rysare.

Vi sparkar igång med ett klipp där Christine O’Donnel, republikan och Tea Party-kandidat till senaten för delstaten Delaware, funderar på det där med evolutionen. Klippet är från 1998 och kommer från ”Politically incorrect” med Bill Maher.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mgZXClgQ7_w

Länkar till fler O’Donnel-klipp finns längst ner på sidan.
Ingen abort vid våldtäkt

Sharron Angle kan bli republikansk senator för delstaten Nevada. Hon motsätter sig abort, även vid våldtäkt och incest med argumentet att ”Gud har en plan”. Läs mer och lyssna på Angle [HuffPost]

De värsta politiska reklamfilmerna

John McCain, som ställde upp i presidentvalet 2008, har gjort en film som till och med får Sverigedemokraternas intoleranta valfilm att blekna vid en jämförelse.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=r0lwusMxiHc

Dan Fanelli från Florida, som kandiderar till kongressen, tar dock priset för mest rasistiska reklamfilm.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=t1Xbj1G99hs

Nazist på fritiden

Rich Iott från Ohio hoppas få en plats i USA:s kongress. På fritiden tycker han om att klä ut sig till en tysk nazisoldat från Andra världskriget. Läs mer och se bild [The Atlantic]

Politisk misshandel

En kvinna protesterade mot republikanen och Tea Party-medlemmen Rand Paul, och blev stampad på huvudet av en av hans kampanjmedarbetare. Paul kandiderar till en senatorspost för delstaten Kentucky. Se klippet [Daily Kos TV]

Ogifta mammor ska inte undervisa

Öppet homosexuella personer och ogifta mammor som har ett sexuellt förhållande ska inte kunna undervisa i skolor. Republikanske senatorn för South Carolina, Jim DeMint, sade detta 2004. Nu när det är dags för omval till senaten vill han inte backa från uttalandet, som har fått stöd inom kristna grupperingar. Vad som gäller för ogifta pappor, och homosexuella som fortfarande är i garderoben, hade senatorn inte något att säga om.

Mer om DeMint: WYFF4.

Inte fått nog?

Nätet svämmar över av klipp med knasiga politiska uttalanden inför höstens amerikanska val. Vi kan tyvärr inte visa dem alla här, men det finns fler som är värda ett klick.

Carl Paladino har blivit känd för sina homofobiska uttalanden. Hör vad panelen i The View har att säga om honom [Gawker TV]

Linda McMahon är senatorskandidaten som älskar wrestling. Se en kort remix på hennes valfilm [Youtube]

Republikanen Jan Brewer hoppas få fortsätta som guvernör i Arizona. I den här tv-debatten hade hon dock lite svårt med orden [Youtube]

Vi måste ju bjuda på en demokrat också. Alvin Green använder inte gärna så många ord när han ska berätta hur han blev nominerad till senatorsvalet i delstaten South Carolina. [Youtube]

”Get your man pants on”

Men vi kan ju bara inte få nog av Christine O’Donnel. För dig som inte sett och hört alla hennes odödliga utspel rekommenderar vi dig något av dessa två klipp. TPM och Midweek Politics [Youtube]

 

Om man inte kan mycket om sina hjärtefrågor är det lika bra att erkänna att man har ett totalt förakt för kunskap, som den här ”politikern” gör.

Vad ska man välja? Montage (foto: Kristdemokraterna)

Verklighetens folk har problem. Deras parti skulle ha åkt ur riksdagen om det inte varit för blå stödröster. Kanske det är dags för kristdemokraterna att byta namn, och profilera om sig.

Minst 30 procent av kristdemokraternas röster i valet var stödröster från väljare som egentligen hade tänkt att rösta på något annat blått parti. Så räddades partiet kvar i riksdagen. Den senaste opinionsundersökningen visar att partiet ligger farligt nära fyraprocentsspärren igen. Nu kan KD vara lugna en tid åtminstone. Kanske klarar man sig fyra år till nästa val, men skulle det bli nyval kan de riskera åka ur politikens finrum.

Problemen hopar sig bland kristdemokraterna och för att komma vidare och kunna locka nya väljare funderar strategerna på att byta namn på riksdagens verkligaste parti. Vi tänkte hjälpa dem på traven med några säljande förslag.

Det trygga partiet – partiet som vänder sig till de som söker trygghet i vardagen. Inga överraskningar (fler pappamånader) och otrevligheter (homoadoptioner) här inte.

De gamla Moderaterna – partiet vill ta vara på de konservativa som anser att ”De nya moderaterna” blivit alltför liberala.

Verklighetens parti – det enda parti som verkligen förstått vad verkligheten är, i verkligheten.

De nya miljöaktivisterna – paritet går ut hårt, man vill ha en miljö utan syndare, och ta röster från miljöpartiet innan moderaterna blir ”det nya miljöpartiet”.

Kristdemokraterna Piraterna – partiet söker nya väljare bland ungdomar som vill fildela med kristen värdegrund.

De nya sverigedemokraterna – partiet vill visa att också de månar om ”alla” människors lika värde.

Pensionärens vän – partiet vill visa att de verkligen bryr sig om de äldre väljarna (partiets valmanskår är den äldsta bland riksdagspartierna). Börjar man pensionera alla vid 60 års ålder så borde fyraprocentsspärren vara tryggad till nästa val.

De nya socialdemokraterna – eftersom partiet redan har kontrollen över socialdepartementet är det lika bra att ta steget fullt ut.

Konrad M Meles medverkar som fristående krönikör på Svågerpolitik.

"Därför leker jag nazist". Foto via The Atlantic

”Därför leker jag nazist”

Republikanske politikern Rich Iott från Ohio har en hobby – att klä sig som en nazist från andra världskriget. Nu förklarar han varför: ”För att hålla minnena vid liv, så det inte händer igen”.

Kommentera här!

Extern länk
CNN
 
 

Tidigare berättade vi om Christine O’Donnels reklamfilm, som ska hjälpa henne att ta en plats i den amerikanska senaten. Nu kommer självklart ”remixer” på denna reklam. Här är en av dem.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=w5wV7mjbDRA

Se den riktiga reklamfilmen och läs mer om Christine O’Donell på Media.nu: ”Onani, nej tack”.

  • 1
  • 2
 
Film.nu